R.I.P. Cézár

Cézár a szivárványon túl

A mennyországtól innen van egy hely, amit úgy hívnak: a Szivárvány Híd. Amikor egy állat, aki közel állt valakihez meghal, a Szivárvány Hídhoz jut. Egy nagy rét terül el a lábánál, hogy minden állat szaladgálhasson, és együtt játszhassanak. Állandóan süt a nap, és elegendő étel, ital található ott, hogy mindenki kényelmesen érezze magát. Azok az állatok, akik betegek, vagy öregek voltak, visszanyerik egészségüket és életerejüket. Akik megsérültek, sebeik begyógyulnak és olyanok lesznek, mint ahogyan fiatalon ismertük őket...

Cézit el kellett engednünk... A teljes hátsó része lebénult, feltételezhetően a nyakán lévő megműtött daganat áttétes lett a pocakjában és a többi szervében is. Cézár 9 testvérével 2004-ben került a menhelyre. Már kicsinek is nagyon beteg volt, az orvosok maximum fél évet jósoltak neki. Így teljesen esélytelen volt, hogy valaki befogadja Őt.

A teljes életét velünk élte le... és miközben írom ezt, szinte a billentyűket sem látom, úgy potyognak a könnyeim... Sosem volt gazdija. Egész kis életét a menhelyen élte le. Egy bűbájosan kedves, végtelenül barátságos kutya volt... Cézi nagyon szerettünk Téged, és légy nagyon boldog kutya a szivárványhíd túloldalán... Sosem fogunk elfelejteni.

"Ha megöregszem, erőm elfogy
Fájdalom ébreszt álmomból,
Tedd meg, amit meg kell tenni.
E csatában már nem győzhetünk,
Te bánkódni fogsz, én megértelek, de
Ne hagyd, hogy a fájdalom megtörjön,
Mert ez a nap több mint a más napok.
Szereteted, barátságod kiállja a próbát
Hisz oly sok boldog évünk volt.
A jövőben félelemnek nincs helye, tudom,
Nem akarod, hogy szenvedjek, hát
Ha eljő az idő, engedj utamra.
Idővel belátod: jót teszel velem.
Bár többé nem ugrálhatlak körül,
Fájdalomtól, szenvedéstől megkímélsz.
Ne fájlald, hogy épp neked
Kellett erről döntened.
Társad voltam s te társam voltál,
Töröld le hát a könnyeket!"